לפני שנתחיל, גילוי נאות – חלק מהקישורים לפריטים המופיעים בדף הם קישורי שותף, מה שאומר שאם תזמינו מהם, אני אקבל עמלה קטנה עבור ההמלצה שלי, אבל לעולם לא על חשבונכם.
אביזרים בסיסיים למתחילים
האביזרים הראשונים שלהם נזקקתי הם הבסיסיים ביותר: מלקחיים, כפפות סיליקון, בקבוקים לריסוס שמן ואיך אפשר בלי כיסוי…
מבחינת מלקחיים – מצאתי שני סוגים שמצאו חן בעיני ולכן הזמנתי את שניהם. עדיף יותר מאשר פחות. בחרתי במלקחיים עם כפות סיליקון בקצוות כדי לא לפגוע בציפוי הפנימי של הסיר, הרשת או משטח הגריל המקוריים.
כפפות סיליקון יש מכל מיני סוגים וצבעים. אני בחרתי את אלו שמתלבשות על קצות האצבעות ומאפשרות חופש תפעולי. הזמנתי זוג ומאוחר יותר הזמנתי זוג נוסף. שיהיה.
בקבוקי ריסוס לשמן יש גם במגוון סוגים וצבעים. בחרתי את אלו הפשוטים והזמנתי שניים – אחד לשמן זית ואחד לשמן חמניות.
בכיסוי לא היו יותר מדי אפשריות. יש את המצועצעים, שלא מתאימים לכל מטבח, ויש את האפורים, העשויים מחומרים איכותיים ויש להם כיסים לאחסון אביזרים. אגב, מסתבר שאותו כיסוי, כשמשתמשים בו לרוחב, מתאים גם לנינג'ה גריל מקס.
מהירות - היתרון הגדול של נינג'ה גריל
כל מי שהתחיל להשתמש במשפחת מוצרי נינג'ה יודע שאחד היתרונות המובילים הוא מהירות. העניין הוא שלרוב הבשר שלנו מאוחסן במקפיא ודורש לא מעט שעות של הפשרה. כאן בא לעזרתי משטח הפשרה פשוט שמוכיח את עצמו שוב ושוב במהירות ההפשרה של סוגי בשר שונים. מומלץ לקנות את המשטח הגדול ביותר עם "רגליים" ירוקות שמגביהות אותו מעל למשטח העבודה.
שיפודים ורשתות לנינג'ה גריל
אין הרבה שיפודים ורשתות שמתאימות לנינג'ה גריל 301. הצלחתי למצוא את שתי אלה כאשר האחת משמשת לחלוקה לקומות כדי לייבש ירקות ופירות, והשנייה משמשת בשני חלקים.
האחד – רשת לנינג'ה גריל עבור שיפודים לעוף או לירקות, והשני – הגבהה לתבניות אלומיניום כדי שיזרום תחתן אוויר חם. כך אני מרוויח את ניקיון המכשיר ולא פוגע בצורת הפעולה שלו.
תבניות נוספות לנינג'ה גריל
נינג'ה גריל 301 מגיע עם תבנית הבסיס, שבלעדיה לא ניתן להפעיל את המכשיר. תבנית רשת המיועדת לשימוש עם סוגי מזון שניתן לאסוף בסלסילה כמו ירקות. האחרון הוא משטח גריל המיועד לצלייה של סוגי בשר.
עם כל אלו, יש לפעמים צורך בתבניות נוספות לסוגי הכנה נוספים. תבנית הסיליקון עם המשטח הפנימי שלה, יכולה להחליף את משטח הצלייה אבל ניתן להשתמש בה גם ללא המשטח אלא כסיר בפני עצמו.
סט התבניות הנוספות לנינג'ה גריל מיועד לאפיה בתבנית עגולה, תבנית "אינגליש" ופלטה לפיצה.
דרך נוספת לשמור על ניקיונו של המכשיר היא להשתמש בנייר אפייה לנינג'ה גריל, המתאים בדיוק לתבנית הפנימית.
חלקי חילוף לנינג'ה גריל ומד-חום לנינג'ה גריל
חלקי חילוף לנינג'ה גריל אפשר להזמין בדרך כלל מהיבואן הרשמי של נינג'ה, אבל את חלק מהאביזרים ניתן למצוא גם במחירים נמוכים במיוחד. האחד מהם, שאותו יצא לי להחליף כבר פעמיים בגלל עודף לכלוך ושומן שדבק בו הוא רשת ההגנה של גוף החימום, שנקרא גם מגן נתזים.
נינג'ה גריל XL מגיע עם מד-חום מובנה לצלייה מדויקת של בשר. לנינג'ה גריל 301 ניתן להוסיף מד-חום חיצוני בו ניתן להשתמש גם בתנור רגיל.
קצת מכל מה שאני מכין בנינג'ה גריל שלי
קובץ מתכונים לנינג'ה גריל
דג סלמון בנינג'ה גריל
את הסלמון שלי אני מכין בשיטת ה"סוכריה".
חצי גיליון נייר אפייה, מעט משומן בשמן זית, באמצעו אני מניח את פרוסת הסלמון עם העור כלפי מטה.
על הסלמון אני בוזק שמן זית ומיץ לימון ומוסיף תבלין שנקרא Garlic-N-Herbs (שום ותבלינים) שאותו אני רוכש באתר iherbs.com.
את נייר האפייה אני מקפל על פרוסת הסלמון ומסובב את הקצוות כדי ליצור דמוי סוכריה סגורה.
10 דקות על גריל במצב Low, לאחר מכן פותח את נייר האפייה לעוד כ-5 דקות, עד שהסלמון משחים.
מגישים על אורז עם פלח לימון ליד.
סטייק דנבר בנינג'ה גריל (עם בונוס של תפוחי אדמה בנינג'ה)
את נתח הדנבר מצאתי במחלקת הבשר של יוחננוף לפני כשלושה חודשים כנתח טרי. לא החלטתי עדיין מה לעשות אתו אז זרקתי אותו למעמקי הפריזר. אתמול אשתי שאלה אותי מה זה הנתח הזה, אז אמרתי לה שתוציא לצהריים היום.
הנתח הופשר לטמפרטורת חדר, נוקה מחתיכות שומן חיצוניות גדולות, נפרס לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, פולפל בפלפל גרוס ונכנס לנינג'ה גריל על גריל הכי חזק למשך דקה עד 2 דקות לכל צד, בהתאם למידת העשייה הרצויה. אצלי "עבר" דקה וחצי מכל צד גם לכאלה שלא אוהבים לראות אדום.
לבסוף יצא לבוצ'ר (קרש חיתוך) למנוחה של דקה, קיבל בזיקה של מלח גס ולצלחת. הוגש עם ירקות חתוכים ותפוחי אדמה בנינג'ה (קלופים, חתוכים לארבע לאורך, מושרים במים למשך חצי שעה, מסוננים ומיובשים, מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה ושום גבישי, מערבבים היטב, לנינג'ה גריל בתוכנית טיגון באוויר, 200 מעלות למשך 20 דקות, מערבבים כל 5 דקות. מגישים עם צלוחיות של קטשופ ומיונז, או מה שאוהבים).
לא הצלחתי לצלם צלחת מוכנה. פשוט לא מצאתי אחת ששרדה מספיק זמן 🙂